برای انجام پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته های مختلف نیاز به مهارت نرم افزاری خواهیم داشت اما در رشته های مهندسی این مساله بیشتر مورد توجه است و هر رشته و گرایش مهندسی نرم افزار مختص به خود را داشته که کار کردن با این نرم افزارها نیاز به تخصص و دانش کافی در زمینه مرتبط با آن را دارد. در این مطلب ما قصد داریم در مورد انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک و معرفی نرم افزارهای تخصصی این رشته و گرایش های این رشته در مقطع کارشناسی ارشد بحث کنیم.
در ادامه روش کاری گروه آموزشی استاد راهنما برای انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک و خدماتی که در این راستا ارائه خواهیم داد را تشریح خواهیم کرد.
رشته مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی ارشد شامل هفت گرایش اصلی به شرح زیر می باشد.
همچنین سه گرایش فرعی مهندسی مکانیک که بین رشته ای هستند عبارتند از:
یک مهندس مکانیک باید به نرم افزارهای طراحی و تحلیل تسلط کافی داشته باشد تا بتوان نام طراح به او داد برای انجام پایان نامه ارشد مکانیک نرم افزارهای مختلفی در زمینه طراحی و مدل سازی سه بعدی و تحلیل مسایل مهندسی از قبیل حرارت،سیالات ، مغناطیس ،الکترواستاتیک ،الکتریسیته ، ارتعاشات، استاتیک، دینامیک و … وجود دارد که چند تا از مشهورترین نرم افزارهای آن را معرفی خواهیم کرد:
گرایش ساخت و تولید مربوط به تکنولوژی هایی است که با ساخت ابزارالات، فرم دهی فلزات، ریخته گری، جوشکاری، طراحی سیستم های مکانیکی کارخانه جات ، ساخت صنایع و ماشین آلات کشاورزی، صنایع نظامی، خودروسازی و … در ارتباط است. به طور خلاصه هدف این گرایش ساخت قطعاتی است که هم ارزان و سریع تولید شوند به گونه ای که از لحاظ اقتصادی مقروم به صرفه باشد و هم اینکه قطعات مکانیکی تولید شده دارای کیفیت مناسبی بوده و دقت و کارایی لازم را داشته باشند.
برای انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک در گرایش ساخت و تولید میتوانید درخواست خود را در بخش مشاوره انجام پایاننامه ثبت کنید.
گرایش تبدیل انرژی از دیدگاه حرارتی و سیالاتی به تحلیل و طراحی سیستم ها می پردازد و مسایلی از قبیل عوامل تاثیر گذار بر حرکت سیال، نیروی ایجاد شده در اثر عبور سیال و تغییرات ناشی از دما را مورد بررسی قرار می دهد. زمینه های تحقیقاتی این گرایش شامل ترمودینامیک ، انتقال حرارت ، مکانیک سیالات و … است. چند مثال عملی از زمینه های کاری این گرایش شامل موارد زیر می باشد:
لازم به ذکر است که نقش نرم افزار در این گرایش بسیار برجسته بوده و تسلط بر نرم افزارهای شبیه سازی و کدنویسی مورد نیاز است.
برای انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک در گرایش تبدیل انرژی میتوانید درخواست خود را در بخش مشاوره انجام پایاننامه ثبت کنید.
گرایش طراحی کاربردی به طراحی اجزا و مکانیزم ماشین آلات مختلف در کارخانه جات، نیروگاه ها و کارگاه ها می پردازد. در این گرایش انواع نیروها، حرکتها و تاثیر آنها بر اجزا مختلف دستگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد. دو شاخه از گرایش طراحی کاربردی که زمینه های تحقیقاتی متفاوتی دارند شامل 1-بحث های جامداتی مانند تنش، کرنش، شکست، کامپوزیت ها و … و 2- مباحث دینامیکی، ارتعاشاتی و کنترلی می شود. برای درک بهتر چند مثال عملی از کاربردهای این گرایش را ذکر خواهیم کرد:
برای انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک در گرایش طراحی کاربردی میتوانید درخواست خود را در بخش مشاوره انجام پایاننامه ثبت کنید.
گرایش سازه بدنه خودرو به بررسی دقیق اجزا مختلف سازه و بدنه خودرو مانند (بدنه ، شاسی ، پلتفرم) و طراحی سیستم های مرتبط با آنها می پردازد. در واقع هدف اصلی طراحی و ساخت بدنه هایی است که ضمن حفظ زیبایی ظاهری و سبک تر بودن که منجر به هزینه ساخت پایین تر می شود ، بدنه به اندازه کافی مقاوم بوده و ایمنی آن در برابر تصادفات تضمین شده باشد. همچنین فاکتور مصرف سوخت بهینه و آلودگی کمتر نیز باید در نظر گرفته شود.
برای اینکه یک خودرو خصوصیات ذکر شده را داشته باشد باید مهندسین سازه بدنه خودرو در زمینه مواد ، میزان مقاومت آنها ، محاسبات و طراحی مهندسی و فرایند تولید اطلاعات کافی داشته باشند. تضمین ایمنی خودرو با محاسبات دقیق مهندسی ممکن خواهد بود که طراحی بدنه خودرو بر اساس جذب بهینه انرژی در برخوردها و تصادفات بسیار حائز اهمیت است. در این گرایش علاوه بر نرم افزارهای عمومی رشته مکانیک که قبلاً معرفی شد یک سری نرم افزارهای تخصصی مربوط به این گرایش نیز وجود دارد.
در کل نرم افزارهای زیر مربوط به این گرایش می باشند:
برای انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک در گرایش سازه بدنه خودرو میتوانید درخواست خود را در بخش مشاوره انجام پایاننامه ثبت کنید.
گرایش سیستم محرکه خودرو به بررسی و طراحی مکانیزم های تامین انرژی در خودرو می پردازد. این گرایش از دید حرارت سیالات به بررسی موتور ماشین می پردازد ، در واقع مهندسین این گرایش در تلاش هستند تا با طراحی بهینه موتور ، مصرف سوخت آن را به حداقل برسانند و پارامترهای عملکردی موتور نظیر گشتاور و توان را بهبود بخشند.
همچنین سیستم های جانبی دیگری همچون سیستم خنک کاری موتور و سیستم تهویه مطبوع از دیگر موضوعات مورد بحث مهندسین این گرایش است. علاوه بر نرم افزارهای گفته شده نرم افزارهای زیر به صورت تخصصی مربوط به این گرایش می باشند.
برای انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک در گرایش سیستم محرکه خودرو میتوانید درخواست خود را در بخش مشاوره انجام پایاننامه ثبت کنید.
در این گرایش بحث های مربوط به سیستم های تعلیق ترمز و فرمان خودرو مورد بررسی قرار می گیرد. هدف این گرایش که با نام طراحی سیستم های دینامیکی خودرو نیز شناخته می شود بررسی اجزا تشکیل دهنده سیستم های دینامیکی خودرو مانند فنربندی و سیستم تعلیق و کنترل کننده های مختلف آن ، سیستم های شاسی ، سیستم ترمز و کنترل کننده های آن و سیستم فرمان و کنترل کننده های مرتبط با فرمان پذیری خودرو در جاده می باشد.
به طور کلی مباحث مربوط به تامین ایمنی و راحتی خودرو در حوزه کاری این گرایش می باشد و از نرم افزار های مرسوم در این گرایش می توان به موارد زیر اشاره کرد.
برای انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک در گرایش سیستم های تعلیق ترمز و فرمان میتوانید درخواست خود را در بخش مشاوره انجام پایاننامه ثبت کنید.
گرایش بیومکانیک (که تلفظ صحیح آن بایومکانیک است) به بررسی علم مکانیک در حوزه پزشکی می پردازد. در اصل یک مهندس پزشک بیومکانیک به مطالعه ساختار و عملکرد سیستم های بیولوژیکی شامل اندام ها ، اندامک های سلولی و … از دید مکانیکی می پردازد. زمینه های تحقیقاتی این گرایش بسیار گسترده هست که به ذکر چند نمونه عملی از آنها اکتفا می کنیم.
همچنین نرم افزارهایی که در این گرایش بسیار مورد استفاده هستند شامل موارد زیر هستند:
برای انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک در گرایش بیومکانیک میتوانید درخواست خود را در بخش مشاوره انجام پایاننامه ثبت کنید.
در انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک مانند سایر رشته های مهندسی دیگر همچون مهندسی برق یا مهندسی عمران مراحل شبیه سازی نرم افزاری بسیار پر اهمیت است و چگونگی پیشرفت روند پایان نامه به نتایجی که به دست می آوریم بستگی دارد یعنی قبل از شروع به نگارش پایان نامه باید ابتدا نتایج قابل قبولی را از بخش شبیه سازی با نرم افزار تخصصی مربوط به گرایش های مهندسی مکانیک به دست آوریم.
این روند با انجام پایان نامه در رشته های دیگر مانند رشته های علوم انسانی یا رشته های علوم تجربی متفاوت است. یعنی ما در انجام پایان نامه ارشد مکانیک بعد از اطمینان یافتن از نتایج شبیه سازی به دست آمده مراحل نگارش پایان نامه را آغاز می کنیم و مرحله شبیه سازی معمولاً بسیار زمان بر بوده و نیاز به تخصص نرم افزاری دارد و باید نتایج به دست آمده از شبیه سازی ها با تئوریات مطرح شده همخوانی داشته باشد که این چالش نیازمند دانش و تجربه کافی است.
اگر بخواهیم مراحل انجام پایان نامه ارشد مکانیک را به ترتیب اولویت بخش بندی کنیم باید مراحل زیر را طی کنیم.
شاید مهترین مرحله در انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک انتخاب موضوع آن باشد چون اگر بدون تحقیق و با عجله اقدام به انتخاب موضوع کنیم شاید در مراحل بعدی به مشکل بخوریم. پس حتماً باید نسبت به موضوعی که انتخاب می کنیم دید کافی داشته باشیم و از چندین متخصص در این زمینه برای انتخاب موضوع مشاوره بگیریم.
برای انجام پایان نامه ارشد مکانیک در هر مرحله ای از پایان نامه که هستید از انتخاب موضوع گرفته تا شبیه سازی نهایی پایان نامه می توانید روی ما حساب کنید. اساتید ما که از بهترین دانشگاه های کشور فارغ التحصیل شده اند آماده ارائه مشاوره به شما در اسرع وقت هستند.
خدماتی که گروه آموزشی استاد راهنما در راستای مشاوره انجام پایان نامه ارشد مهندسی ارائه می دهد شامل موارد زیر می باشد.
پس از ثبت درخواست مشاوره انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک از طرف کارشناسان گروه آموزشی استاد راهنما با شما تماس گرفته خواهد شد و با توجه به گرایش تخصصی شما و نرم افزار مورد نیاز برای پایان نامه شما بهترین استاد راهنمای خصوصی برای شما رزرو خواهد شد. شما می توانید درخواست خود را از طریق لینک زیر ثبت نمایید و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
پس از ثبت درخواست مشاوره انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک از طرف کارشناسان گروه آموزشی استاد راهنما با شما تماس گرفته خواهد شد و با توجه به گرایش تخصصی شما و نرم افزار مورد نیاز برای پایان نامه شما بهترین استاد راهنمای خصوصی برای شما رزرو خواهد شد. شما می توانید درخواست خود را از طریق لینک زیر ثبت نمایید و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
استاد راهنما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
(شنبه تا پنجشنبه 9 الی 18)