نرم افزار Solidworks چیست و چه کاربردهایی دارد؟

معرفی کلی نرم افزار

نرم افزار SolidWorks یا سالیدورکس از جمله نرم افزارهای طراحی به کمک کامپیوتر می باشد که در حال حاضر بیش از چند میلیون مهندس در سراسر جهان از آن استفاده می کنند. از ویژگی های سالیدورکس که آن را از دیگر نرم افزارها متمایز می کند رابطه کاربری بسیار عالی آن می باشد که سرعت کار کردن با آن را افزایش می دهد.

همچنین، شرکت سازنده نرم افزار سالیدورکس، Help  بسیار خوب، جامع و قوی ای را برای آن درنظر گرفته است طراحی در این نرم افزار می تواند در ابعاد کوچک مثل قطعات ساعت مچی تا ابعاد بزرگ مانند طراحی یک استادیوم انجام بگیرد.

از  نرم افزار solidworks در حوزه  صنعت  و در حوزه  آموزش و پژوهش استفاده می شود. در صورتی که شما یک صنعت گر هستید و قصد دارید قبل شروع به ساخت قطعه یا دستگاه مورد نظرتان، یک مدل سه بعدی از آن را ببینید، می توانید از این نرم افزار استفاده کنید.

ضمناً برای طراحی قطعاتی که قصد دارین روی آنها با دستگاه های CNC ماشین کاری نمایید، نیز می توانید روی سالیدورک حساب باز کنید. البته ناگفته نماند که سالیدورکس در حالت پیش فرض و بدون نصب افزونه های مختص ماشین کاری، توانایی تولید G-Code را ندارد. از سویی دیگر همچنین اگر بخواهید با اسکنرهای سه بعدی کار کنید، این نرم افزار بخش هایی برای این کار دارد.

محیط نرم افزار سالیدورکس
شبیه سازی در محیط نرم افزار سالیدورکس

تاریخچه نرم افزار سالیدورکس

نرم افزار solidworks ساخت شرکت فرانسوی Dassult System است. این شرکت، نرم افزارهای مختلفی تولید می کند ولی دو عنوان CATIA و SOLIDWORKS بیشتر از سایرین مورد استفاده قرار می گیرند. سالیدورکس (SolidWorks)  در دهه‌ی ۱۹۹۰ توسعه یافته و در طی سال‌ها بر محبوبیت و شهرت آن افزوده شده است.

بدیهی است نرم‌افزاری که توانسته چنین مدت طولانی دوام بیاورد، باید قابلیت‌ها و اپلیکیشن‌های فراوانی داشته باشد- از نرم افزار Solidworks در صنایع مختلف مانند مهندسین مکانیک، هوافضا، ساخت و تولید، صنایع، طراحی صنعتی استفاده می‌شود.

محیط کاربری  نرم افزار solidworks

نرم افزار سالیدورکس solidworks به طور کلی شامل سه محیط اصلی part ، assembly و drawing می باشد که در محیط part به طراحی قطعات می پردازیم، در محیط assembly قطعات طراحی شده را مونتاژ می کنیم و از نحوه حرکت قطعات انیمیشن میگیریم و در محیط drawing از قطعات طراحی شده نقشه می گیریم (معمولاً برای نسخه چاپی).

هر محیط ابزارهای مختلفی دارد که محیط part شامل چندین نوار ابزار می باشد که هر کدام وظیفه خاصی به عهده دارند.نوارابزار های کاربردی نرم افزار به صورت زیر می باشند:

  • feature
  • surface
  • sheet metal
  • weldment
  • mold tools

که به ترتیب برای ایجاد جسم، ایجاد صفحات، ورق کاری، جوشکاری و طراحی سازه، طراحی قالب می باشند. همچنین این نرم افزار قابلیت ارتباط برقرار کردن با سایر نرم افزار ها را دارد. مهم ترین بخش این نرم افزار طراحی دوبعدی است که با استفاده از نوارابزار Sketch صورت می گیرد و به این علت است که پایه و اساس طراحی سه بعدی، طراحی دوبعدی است.

گرچه این بخش بسیار ساده است اما اهمیت بسزایی دارد و اگر طراحی دوبعدی شما اندکی خطا داشته باشد به همان اندازه طرح سه بعدی شما دچار خطا خواهد شد.

ویژگی‌های نرم افزار سالیدورکس نسبت به سایر نرم افزارهای طراحی:

نرم افزار سالیدورکس دارای ویژگی‌های خاصی می‌باشد که آن را از سایر نرم‌افزارهای CAD مانند کتیا، پرو/اینجینیر، یونیگرافیکس، مکانیکال دسکتاپ واینونتور شاخص و متمایز می‌نماید:

  1. سهولت کاربری و آموزش در مقایسه با سایر نرم‌افزارهای CAD
  2. سرعت بالاتر نسبت به سایر نرم‌افزارها
  3. قابلیت ارتباط با تمامی نرم‌افزارهای ماشین کاری (edge cam, master cam, power mill…) و نرم‌افزارهای تحلیل (Ansys, Adams, Abaqus, Cosmos…)
  4. گرافیک فوق العاده این نرم افزار نسبت به سایر نرم افزارهای CAD
  5. بدون درگیری با انجام محاسبه های مورد نیاز نقشه کشی صنعتی می توان مدل مورد نظر را ساخت.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه کار با نرم افزار solidworks برای انجام پایان نامه می توانید وارد صفحه انجام پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک سایت استاد راهنما شوید.

ارسال به دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *