• خانه
  • >
  • مقالات
  • >
  • سایت پژوهشیار چیست و چه گونه از آن استفاده کنیم؟

سایت پژوهشیار چیست و چه گونه از آن استفاده کنیم؟

در این پست قصد داریم شما را با مراحل گردش کاری پایان نامه کارشناسی ارشد در سایت پژوهشیار آشنا کنیم. کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد اسلامی ملزم به ثبت نام در سایت پژوهشیار هستند و باید تمامی فرایندهای مرتبط با گردش کار پایان نامه هایشان از قبیل ارسال پروپوزال و ثبت پروپوزال در پژوهشیار ، اخذ تاییدیه های گروه آموزشی ، ارتباط با اساتید راهنما و مشاور ، دفاع از پایان نامه و ثبت نمره دفاع را از طریق این سامانه پیگیری کنند.

لازم به ذکر است که هدف از ایجاد این سامانه سرعت بخشیدن به روند کاری طرح های پژوهشی است چرا که تمامی مراحل مربوط به ارائه دادن طرح های پژوهشی مانند پایان نامه یا مقاله و یا  ثبت اختراع به صورت غیر حضوری و در زمان کوتاه تری بررسی خواهد شد.

معرفی سایت پژوهشیار و نحوه ثبت نام در آن

سیستم پژوهشیار سیستمی است که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری برای گذراندن درس پایان نامه باید اطلاعات پایان نامه را داخل آن ثبت کنند. برای ورود به این سامانه کافیست که وارد آدرس اینترنتی ris.iau.ac.ir شده و وارد بخش ورود به سامانه شوید.

صفحه اصلی سایت پژوهشیار

در صورتی که قبلاً حساب کاربری داشته باشید می توانید به راحتی وارد بخش کاربری خود شوید در غیر این صورت باید ثبت نام کنید. ورود به سامانه پژوهشیار به راحتی از طریق وارد کردن کد ملی و کلمه عبوری که قبلاً در هنگام ایجاد حساب کاربری ثبت کرده اید و جواب دادن به سوال امنیتی که معمولاً حاصلضرب یا حاصلجمع دو عدد می باشد ایجاد می شود.

صفحه ثبت نام و ورود به سایت پژوهشیار

اگر قبلاً حساب کاربری نداشته اید وارد بخش ثبت نام شوید و با پاسخ دادن به سوالات مربوطه ، ثبت نام در سایت پژوهشیار را انجام دهید.

با وارد شدن به بخش ثبت نام tab جدیدی برای شما باز می شود که در آن باید یک سری اطلاعات مربوط به خودتان را وارد کنید. دقت کنید که در فیلدهای نام لاتین و نام خانوادگی لاتین باید دقیقاً عنوانی که بر روی پاسپورت شما نوشته شده است را وارد کنید. تمامی فیلدهای قرار داده شده در این فرم اجباری بوده و باید آن را با دقت پر کنید تنها فیلد تخصص اختیاری می باشد که می توانید آنرا نادیده بگیرید.

فرم ثبت نام در پژوهشیار

بعد از پر کردن فیلدهای قرار داده شده و جواب دادن به سوال امنیتی بر روی دکمه ثبت نام کلیک کنید حالا ثبت نام در سامانه پژوهشیار به اتمام رسیده و در صورتی که ثبت نام موفقیت آمیر باشد ، ایمیلی تحت عنوان موفقیت در ثبت نام برای آدرس پست الکترونیکی که وارد کرده اید ارسال خواهد شد.

ثبت پروپوزال در سایت پژوهشیار

ثبت پروپوزال در پژوهشیار شامل دو بخش است. بخش اول ثبت درخواست انتخاب استاد راهنما و موضوع که با ثبت این درخواست وارد یک مسیر چهار مرحله ای خواهید شد. دانشجویان باید با استاد راهنما و مدیر گروه آموزشی در خصوص انتخاب موضوع پایان نامه و ظرفیت پذیرش استاد راهنما از قبل هماهنگی به عمل آورند و بعد از آن می توانند اقدام به ثبت عنوان پایان نامه و پروپوزال نمایند.

در غیر این صورت به ویژه اگر ظرفیت پذیرش استاد راهنما تکمیل باشد با مشکل جدی رو برو خواهید شد پس قبل از هر کاری از بابت انتخاب موضوع و ظرفیت استاد راهنما اطمینان کافی حاصل کنید و بقیه مراحل را ادامه دهید.

حالا باید وارد سامانه پژوهشیار شده در حساب کاربری خود از منوهای سمت راست منوی فعالیت های شما را باز کنید و گزینه ارسال فعالیت جدید را انتخاب نمایید.

حساب کاربری سامانه پژوهشیار

بعدا از وارد صفحه ای خواهید شد که یک سری نکات در مورد گردش کاری پروپوزال در آن شرح داده شده است در انتهای صفحه گزینه هایی را مشاهده می کنید که مربوط به ثبت درخواست اساتید هستند و شما با توجه به رشته تحصیلی خودتان اعم از پزشکی و غیر پزشکی وارد بخش ثبت درخواست اساتید شوید و دکمه شروع ثبت را انتخاب کنید.

فرض می کنیم که رشته تحصیلی شما غیر پزشکی و در مقطع ارشد باشد بعد از آن وارد بخش ثبت اطلاعات درخواست اساتید مقطع غیر پزشکی ارشد می شوید در بخش مرکز دریافت کننده نام واحد دانشگاهی محل تحصیل دانشکده و رشته را انتخاب کنید بعد از آن شماره دانشجویی و موضوع پیشنهادی پروپوزال را وارد کنید. و بر روی دکمه ثبت کلیک کنید.

وارد صفحه جدیدی می شوید که باید زمینه پژوهشی مرتبط با موضوع پایان نامه را با هماهنگی استاد راهنمای تان انتخاب کنید که برای این کار می توانید هم از بخش جستجو زمینه پژوهشی و از بخش درخت این کار را انجام دهید در صورتی که زمینه پژوهشی شما در هیچ کدام از موارد گفته شده یافت نشد می توانید موضوع آزاد را انتخاب کنید.

برای جستجو زمینه پژوهشی می توانید با وارد کردن واژه های کلیدی انجام دهید و موضوعات نظام پایه نمایش داده می شود و با توجه به انتخاب استاد راهنما باید دقیقاً همان موضوع را بیابید و انتخاب کنید.

راه دیگر انتخاب زمینه پژوهشی استفاده از درخت دانش هست و وارد برنامه علمی انتخاب شده توسط استاد راهنما شوید و زیر مجموعه های آن زمینه پژوهشی که استاد راهنما تعیین کرده را شما هم انتخاب کنید.

اما اگر موضوع پایان نامه شما زیر مجموعه موضوعات نظام پایش انتخاب نشده باشد و استاد راهنما از بخش موضوعات آزاد به آن ظرفیت اختصاص داده باشد باید گزینه موضوع آزاد را انتخاب کنید.

بعد از انتخاب زمینه پژوهشی بر روی گزینه مرحله بعد کلیک کنید. وارد بخش انتخاب استاد راهنما و مشاور خواهید شد با وارد کردن نام خانوادگی استاد راهنما گزینه انتخاب استاد راهنما را کلیک کنید

 

بعد از انتخاب استاد راهنما در سایت پژوهشیار صفحه ای برای شما باز می شود که در آن به شما تذکر داده می شود که از ظرفیت استاد راهنمای خود اطمینان حاصل نمایید چون در صورت نداشتن طرفیت درخواست شما از سمت گروه آموزشی رد خواهد شد.

خوب حالا که استاد راهنما را انتخاب کردید روی گزینه موارد فوق را می دانم تیک بزنید و با کلیک بر روی ارسال و خروج درخواست شما به کارتابل استاد راهنما ارسال خواهد شد.

مادامی که گزینه ارسال و خروج را کلیک نکنید درخواست شما در مرحله انتخاب استاد راهنما باقی خواهد ماند و فقط در کارتابل خودتان نمایش داده می شود با کلیک بر روی ارسال و خروج درخواست شما به استاد راهنما ارسال شده و وارد مرحله بررسی توسط استاد خواهید شد.

مراحل کاری پایان نامه در سیستم پژوهشیار

بعد از تایید درخواست شما توسط استاد راهنما وارد مرحله سوم خواهید شد و درخواست شما وارد کارتابل مدیر گروه خواهد شد و در صورت تایید موضوع و استاد راهنمای انتخاب شده درخواست شما وارد مرحله چهارم خواهد شد. پس از وارد شدن به مرحله چهارم بخش اول ثبت پروپوزال در پژوهشیار به اتمام رسیده و وارد بخش دوم خواهید شد.

از اینجا به بعد شما می توانید وارد کارتابل خود در سامانه پژوهشیار شوید و نسبت به ثبت پروپوزال و ورود به بخش 11 مرحله ای اقدام نمایید.

بعد از تکمیل بارگزاری مستندات در سامانه پژوهشیار گزینه ارسال و خاتمه را کلیک می کنید و با این کار پروپوزال شما وارد مرحله دوم یعنی کارتابل استاد راهنما می شود.

پس از تایید پروپوزال توسط استاد راهنما وارد مرحله سوم یعنی گروه تخصصی خواهد شد و ارزیابی های لازم انجام شده و بعد از تشکیل صورت جلسه و در صورت تایید وارد مرحله چهارم یعنی شورای پژوهشی دانشکده خواهید شد و یک بار دیگر پروپوزال مورد بررسی قرار گرفته صورت جلسه خواهد شد و در صورت تایید به مرحله پنجم فرستاده خواهد شد و کد پایان نامه اخذ خواهد شد.

تاریخ صورت جلسات گروه تخصصی و شورای پژوهشی دانشکده مبنی بر تایید پروپوزال دانشجو حائز اهمیت است چون دانشجوی کارشناسی ارشد در صورتی می تواند دفاع کند که از تاریخ تایید پروپوزال در گروه تخصصی یا شورای پژوهشی دانشکده شش ماه گذشته باشد.

پس از گذشت 6 ماه و در صورت آمادگی دانشجو می تواند در مرحله ششم اقدام به بارگزاری مستنداتی از قبیل فرم های آمادگی دفاع و پایان نامه کند و آمادگی خود برای دفاع را اعلام نماید.

بعد از بارگزاری مستندات توسط دانشجو درخواست دانشجو نیاز به تایید استاد راهنما در مرحله هفتم خواهد داشت که در صورت تایید پایان نامه و اجازه دفاع به دانشجو وضعیت دانشجو توسط استاد راهنما به مرحله هشتم فرستاده خواهد شد در مرحله هشتم مدیر گروه نسبت به تعیین تاریخ دفاع و انتخاب داوران اقدام خواهد نمود و وضعیت دانشجو را به مرحله نهم ارسال خواهد کرد.

در مرحله نهم تنظیم صورت جلسه دفاع و صدور ابلاغیه های دفاع توسط پژوهش دانشکده انجام گرفته و شرایط برای دفاع دانشجو در تاریخ تعیین شده مهیا خواهد شد.

پس از دفاع موفقیت آمیز دانشجو نمره دفاع در مرحله دهم ثبت خواهد شد و دانشجو به مرحله یازده راه پیدا خواهد کرد پس از ورود دانشجو به مرحله یازده و سبز شدن تمامی دایره ها گردش کاری دانشجو در سامانه پژوهشیار به پایان می رسد.

مراحل کاری پایان نامه در سیستم پژوهشیار بخش دوم

خلاصه و جمع بندی

در این پست هدف ایجاد سامانه پژوهشیار و نحوه ثبت نام در آن و همچنین ثبت پروپوزال در آن به طور کامل و دقیق مورد بررسی قرار گرفت. ثبت پروپوزال در پژوهشیار شامل دو بخش است که بخش اول چهار مرحله ای بوده و بخش دوم یازده مرحله ای می باشد که پس از تکمیل هر دو بخش گردش کاری دانشجو در این سامانه به پایان خواهد رسید.

هر سوالی در رابطه با هر کدام از بخش ها و مراحل انجام پایان نامه در سیستم پژوهشیار دارید می توانید آن را در بخش نظرات سایت استاد راهنما بپرسید در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ داده خواهد شد.

ارسال به دوستان

یک پاسخ

  1. سلام و درود ، برای ثبت زمینه پژوهشی آزاد گزینه وجود ندارد و فقط به جای موضوع آزاد گزینه غیر کاربردی وجود داره که وقتی انتخاب میکنید تو پیش نمایش پروپوزال، زمینه پژوهشی را آزاد و غیر کاربردی نمایش میده. آیا این روش درسته؟ چطور میتوان زمینه را فقط آزاد وارد کرد به نحوی که عنوان «غیر کاربردی» درج نشود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *