• خانه
  • >
  • مقالات
  • >
  • ساختار مقالات استاندارد به چه شکلی بوده و چگونه آن را در زمانی کوتاه بررسی کنیم؟

ساختار مقالات استاندارد به چه شکلی بوده و چگونه آن را در زمانی کوتاه بررسی کنیم؟

در این مقاله به بررسی ساختار مقالات استاندارد برای درک سریع آن و صرفه جویی در زمان خواندن مقاله خواهیم پرداخت. به طور معمول دانشجویان کارشناسی ارشد ، علی الخصوص در رشته های مهندسی  در حین انجام پایان نامه برای جستجوی مباحث تخصصی مربوط به موضوع پایان نامه که در کتابهای مرجع دانشگاهی کمتر در مورد آنها بحث شده نیاز به مطالعه مقالات زیادی از منابع متعدد و پراکنده دارند.

شناخت ساختار مقالات استاندارد به ما کمک می کند که بتوانیم سریعتر به هدفمان برسیم و با کمترین اتلاف وقت مطلب مورد نظرمان را بیابیم.

ساختار مقالات استاندارد به چه شکلی می باشد؟

وقتی که درباره یک موضوع تخصصی در یک پایگاه علمی معتبر مانند Springer ، Since Direct ، IEEE و یا هر منبع معتبر دیگری  جستجو می کنم مقالات بی شماری در دسترس ما قرار می گیرد. که بر اساس شباهت موضوع مد نظرمان با عناوین سرچ شده یک یا چند مقاله را انتخاب می کنیم. ولی واقعیت این است که از روی عنوان مقاله نمی توان اظهار نظر کرد و اطمینان یافت که موضوع مورد نیازمان را تحت الشعاع قرار داده باشد ، پس مطالعه مقاله ضروری است.

اما خواندن کل یک مقاله و درک کامل آن بسیار زمان بر است و اگر موضوعی که ما به دنبال آن بودیم در مقاله یافت نشود زمان زیادی را از دست داده ایم. درست است که با خواندن یک مقاله به دانش مان افزوده می شود اما باید مهلت تعیین شده برای دفاع از پایان نامه را هم در نظر داشت ، بیهوده زمان را از دست نداده و مستقیماً سراغ اصل موضوع رفت.

ساختار مقالات استاندارد در حالت کلی شامل هفت بخش می باشد که عبارتند از:

  • عنوان مقاله و نام نویسندگان
  • چکیده
  • مقدمه
  • بخش مربوط به ایده پیشنهادی مقاله
  • نتایج شبیه سازی و اندازه گیری های تجربی
  • نتیجه گیری
  • منابع

تذکر مهم: این تقسیم بندی کلی بوده و به هیچ وجه بدین معنی نیست که ساختار مقالات استاندارد حتما باید از این الگو پیروی کند و هر ژورنال یا کنفرانسی استاندارد نوشتاری مخصوص به خود را دارد ولی ساختار کلی همه آنها تقریبا مشابه هم است.

  1. عنوان مقاله و نویسندگان

بخش اول همانطور که از نام آن پیداست شامل عنوان مقاله و نام نویسندگان مقاله که در زیر عنوان می آید است. غالباً بالای عنوان ، نام ژورنال یا کنفرانس و تاریخ پذیرش و چاپ مقاله را ذکر می کنند.

علاوه بر ذکر نام نویسندگان ، به طور معمول نام دانشگاه یا نهاد علمی که در آن به فعالیت مشغول هستند و گاهاً ایمیل آکادمیک آنها نیز نوشته می شود.

عنوان مقاله

تبصره: بعضی از ژورنالها بعد از بخش آخر (منابع) ، اطلاعات بیشتری در مورد نویسندگان مقاله از جمله محل تولد ، دانشگاه یا دانشگاه های محل تحصیل ، رزومه کاری ، زمینه پژوهشی مورد علاقه و … ارائه می دهند.

  1. چکیده ای از ساختار مقاله (ABSTRACT)

بخش چکیده خلاصه ای از کل کاری که در طی مقاله انجام شده است را ارائه می دهد. و معمولاً بیشتر از چندین پاراگراف نبوده و خواندن آن نیاز به صرف زمان زیادی ندارد.  بنابراین مطالعه مقاله را از این بخش شروع کرده و اصل موضوع را درخواهیم یافت. پس اگر مقاله مد نظر ، خواسته ما را پوشش می دهد که بهتر ، اگر نه ، دیگر نیازی به خواندن ادامه آن نبوده و بر روی مقاله دیگری تمرکز می کنیم و این کار را تا پیدا شدن موضوع مورد نیازمان ادامه خواهیم داد.

چکیده مقاله

  1. مقدمه (INTRODUCTION)

بخش مقدمه به بررسی موضوع مقاله پرداخته و توضیحات مختصری در باب موضوع مورد بحث ارائه می دهد. و معمولاً در ادامه به بررسی کارهای قبلی که در این زمینه انجام شده خواهد پرداخت ، که البته این مورد کلی بوده و بعضی از مقالات کارهای قبلی انجام شده توسط دیگران را به بخش های بعدی واگذار می کنند.

و در انتهای این بخش توضیحات مختصری در مورد ساختار مقاله ، بخش های بعدی مقاله و این که قرار است در ادامه چه کاری انجام شود ارائه خواهد شد.

  1. بخش مربوط به ایده پیشنهادی

این بخش به جنبه نوآوری مقاله پرداخته و بهبودهای که کار جدید نسبت به کارهای گذشته دیگران داشته را به بحث می گذارد. در اصل این بخش مهمترین بخش یک مقاله بوده و ارزش گذاری مقاله از روی آن تعیین می شود. البته اینجا هم باز تبصره وجود دارد و ممکن است یک مقاله فقط حالت مقایسه ای داشته و چنیدن کار از قبل انجام شده را با هم مقایسه کرده و هیچ ایده جدیدی در آن به کار نرفته باشد.

این بخش می تواند به چندین بخش یا زیربخش مجزا از هم تقسیم شود که هر کدام قسمتی از کار را توضیح داده و عنوان های مختلفی داشته باشند. بنابراین اگر دیدیم یک مقاله ساختاری متفاوت از آنچه ذکر شده را داشت نباید گیج شویم.

ایده پیشنهادی مقاله
  1. نتایج شبیه سازی و اندازه گیری های تجربی

این بخش نتایج شبیه سازی های انجام شده توسط نرم افزار های تخصصی و داده های آماری را در قالب شکل و جدول به نمایش می گذارد. و معمولاً سعی دارد یک حالت مقایسه ای ایجاد کرده و برتری کار انجام شده در مقاله را نسبت به کارهای انجام شده قبلی نشان دهد.

البته گاهاً بعضی از مقالات سطح پایین نتایج شبیه سازی درستی را ارائه نمی دهند و بیشتر با عدد سازی به نتیجه رسیده و کار خود را با مقالات سطح بالا مقایسه می کنند و سعی در برتر نشان دادن کار خود دارند.

واقعیت این است که به هنگام پذیرش مقاله بیشتر بر روی ایده پیشنهادی مقاله زوم می کنند و فایل های شبیه سازی را مجدداً بررسی نمی کنند ، پس اگر با شبیه سازی مجدد یک مقاله ای به نتایج گفته شده در آن نرسیدید نگران نباشید.

برای شبیه سازی یک مقاله می توان از نرم افزارهای مختلفی استفاده کرد و هر نرم افزاری استاندارد خاص خود را دارد. پس امکان دستیابی به نتایج کاملاً یکسان توسط دو نرم افزار تخصصی جداگانه وجود ندارد.

نتایج شبیه سازی مقاله

ساختار بعضی از مقالات که اتفاقاً از اعتبار بالایی هم برخوردار می باشند بدین شکل می باشد که علاوه بر نتایج شبیه سازی ، نتایج حاصل اندازه گیری های تجربی که در عمل اتفاق می افتد را نیز در این بخش ذکر می کنند که معمولاً نتایج شبیه سازی با نتایج تجربی مقداری تفاوت دارد. چون لحاظ کردن تمامی عوامل واقعی در دنیای شبیه سازی کاری غیر ممکن است. و شبیه سازی بیشتر به خاطر اطمینان از جواب دادن ایده پیشنهادی و صرفه جویی در هزینه ها قبل از عملی کردن پروژه هاست.

  1. نتیجه گیری کلی از ساختار مقاله (Conclusion)

بخش نتیجه گیری در ساختار مقالات استاندارد تقریباً شبیه چکیده می باشد و معمولاً به صورت متنی بوده و هیج شکل یا جدولی در آن دیده نمی شود. و شامل یک سری نتیجه گیری های کلی از کارهایی که در مقاله انجام شده است به صورت خلاصه وار می باشد.

تبصره: بعضی از مقالات بعد از نتیجه گیری در بخش (ACKNOWLEDGMENT) از افرادی که به نوعی در روند نگارش مقاله سهیم بوده ولی جزو نویسندگان اصلی مقاله نمی باشند تقدیر و تشکر به عمل آمده است.

  1. منابع استفاده شده در ساختار مقالات استاندارد (Refrences)

این بخش که آخرین بخش یک مقاله استاندارد می باشد  همانطور که حدس می زنید شامل منابعی است که در مقاله از آن استفاده شده و در طول متن برای امتناع از توضیحات اضافه در مور مطلبی به آن اشاره شده و یا ممکن است هیچ اشاره ای هم به آن نشده باشد اما به نحوی با موضوع مقاله در ارتباط باشد.

اگر نیاز به مطالعه بیشتر در مورد موضوعی داشتیم که مقاله کمتر در مورد آن حرف زده و یا مستقیماً آن را به رفرنسی ارجاع داده باشد می توانیم از بخش منابع آنرا یافته و با یک سرچ ساده در گوگل آنرا بیابیم و دانلود کنیم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه شبیه سازی مقالات می توانید وارد بخش انجام پروژه سایت استاد راهنما شوید.

ارسال به دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *