• خانه
  • >
  • مقالات
  • >
  • سیر تا پیاز مقاله ISI (از پیدا کردن مجلات مربوطه تا اخذ پذیرش مقاله)

سیر تا پیاز مقاله ISI (از پیدا کردن مجلات مربوطه تا اخذ پذیرش مقاله)

همه پژوهشگران و دانشجویان مقاطع بالا (ارشد و دکتری) تا حدی با اهمیت مقالات ISI آشنایی دارند اما واقعاً چرا داشتن مقاله ISI تا این حد پر اهمیت هست؟ در پاسخ باید بگوییم که میزان اعتبار علمی یک پژوهشگر یا موسسه علمی و یا حتی یک کشور به طور مستقیم به تعداد مقالات ISI ارائه شده توسط آنها مرتبط هست و همین دلیل بر جدیت موضوع دارد.

در این مطلب ابتدا به چیستی مقاله ISI و مزایایی داشتن آن می پردازیم، در ادامه لیست مجلاتی را که جزو ISI هستند را بررسی کرده و چگونگی تشخیص ISI بودن یا نبودن یک مجله را به بحث می گزاریم. به علاوه چگونگی دانلود رایگان مقالات پولی ISI و غیر ISI را آموزش خواهیم داد و در نهایت معیارهایی که برای پذیرفته شدن مقالات ISI لازم است رعایت شوند را ذکر خواهیم کرد.

مقاله ISI چیست و چه مشخصه هایی دارد؟

در اصل ISI یک موسسه علمی هست که در سال 1956 توسط یوجین گارفیلد پایه گزاری شد و برگرفته از واژه انگلیسی scientific Information Institute for به معنای موسسه اطلاعات علمی می باشد، که یک سازمان برای اعتبار سنجی مقالات بین المللی می باشد و مقالات علمی را در هر زمینه ای بر اساس یک سری فاکتور ارزیابی می کند.

مجلات isi

چند تا موسسه علمی در دنیا به نمایه سازی مقالات علمی مشهور هستند که موسسه ISI مهمترین آنها می باشد و بعد از آن پایگاه داده اسکوپوس در رده بعدی قرار دارد که بین این دو همپوشانی زیادی هم وجود دارد و تقریباً هر مقاله ISI در اسکوپوس هم دارای جایگاه و شاخص Q هست اما بسیاری از مجلات نمایه شده در اسکوپوس جزو لیست ISI نیستند به خصوص مجلات با چهارک پایین تر شامل مجلات Q3 , Q4

 بانک اطلاعاتی این موسسه با تعداد زیادی از مجلات که مقاله ISI را منتشر می کنند همکاری دارد اما تعداد این مجلات ثابت نبوده (حدوداً 16000 تا) و ممکن است مجله ای در یک بازه زمانی جزو مجلات ISI بوده باشد اما بعدها از لیست مجلات تحت پوشش آن حذف شود و یا بلعکس مجله ای قبلاً جزو لیست مذکور نبوده باشد اما در ارزیابی های سالانه ای که توسط این موسسه انجام می شود وارد لیست مقالات ISI شود.

در واقع هر ساله مجلات زیادی (حدوداً 2000 تا) درخواست ورود به لیست مجلات تحت پوشش ISI را می دهند اما همه آنها پذیرفته نمی شوند و بر اساس فیلترهایی که این موسسه اعمال می کند و بررسی یک سری فاکتورهای اساسی مانند تعداد استناداتی که به مقالات آنها می شود، تنوع مقالات بین المللی در مجله، نشر منظم و مداوم مقالات و … مورد بررسی و بازبینی قرار خواهند گرفت. نکته مهم اینکه مقالاتی که برای مجلات ISI فرستاده می شوند حتماً به زبان انگلیسی باشند تا مورد ارزیابی قرار بگیرند

به طور کلی مقاله ISI به دو دسته تقسیم بندی می شود یکی مقالات ISI Listed و دسته بعدی مقالات JCR و این دو یک تفاوت اساسی با هم دارند.

 مقالات ISI Listed فاقد ضریب تاثیر یا ایمپکت فاکتور بوده و از اعتبار چندان بالایی برخوردار نیستند و اکثر این نوع مقالات به صورت پولی بوده (مقالات open access یا دسترسی آزاد) و معمولاً داوری آنها بین سه تا چهار هفته زمان می برد و البته اکسپت شدن این نوع مقالات نیز ساده تر می باشد.

 مقالات ISI Listed بیشتر برای اخذ دو نمره پایان نامه یا قبولی در مصاحبه دکتری و یا داشتن حداقل رزومه مفید هستند و برای اپلای کردن و یا مهاجرت کاری به کشورهای خارجی زیاد به حساب نمی آیند، در عوض مقالات JCR که ضریب تاثیر برای آنها تعریف می شود بسیار معتبر بوده و اکثر این مقالات در پایگاه داده اسکوپوس هم معمولاً دارای چهارک بالا (Q1,Q2) هستند.

هر کدام از مجلاتی که ما به عنوان مقاله ISI می شناسیم امتیاز مخصوص به خود را داشته و دارای رتبه بندی متفاوتی می باشد و صرف ISI بودن یک مجله به معنای معتبر بودن آن نیست. به طور کلی سه شاخص زیر در رتبه بندی یک مقالات ISI تاثیر گذار هستند.

  • ایمپکت فاکتور (IF): به طور خلاصه یعنی تعداد مراجعاتی که به طور میانگین به مقالات داخل یک مجله می شود.
  • شاخص فوری (Immediately): تعداد ارجاعات به مقاله های منتشر شده توسط مجله مورد نظر در سال مورد ارزیابی تقسیم بر تعداد مقاله های انتشار یافته در همان سال توسط همان مجله که توسط این شاخص شیب رشد منحنی استنادات بیان می شود.
  • نیمه عمر (Cited Half-Life): نیمه عمر ارجاعات به معنی تعداد سالهایی هست که از سال مورد ارزیابی باید به عقب برگشت تا شاهد پنجاه درصد کل تعداد ارجاعات به مجله مورد نظر در سالی که ارزیابی می شود باشیم.

به غیر از موارد ذکر شده فاکتورهای زیادی برای اعتبارسنجی مقالات اعم از مقاله ISI و غیر ISI وجود دارد که در مطلب زیر به طور دقیق و کامل به معرفی و توضیح هر کدام از آنها پرداخته شده است.

اعتبار سنجی مقالات بر چه اساسی انجام می شود؟

داشتن مقاله ISI چه مزایایی دارد؟

یکی از مهمترین معیارهای تولید علم در یک کشور تعداد مقالات ISI چاپ شده توسط آن می باشد و اهیمت این مقالات در رتبه بندی دانشگاه ها (رنکینگ) یا اعتبار دهی علمی به افراد نیز به وضوح دیده می شود و حتماً شنیده که مثلاً فلان استاد یا محقق این تعداد مقاله ISI منتشر کرده است. شما به عنوان یک محقق یا دانشجو و یا استاد دانشگاه با داشتن مقالات ISI بسته به جایگاهی که دارید می توانید از امتیازات آن برخوردار شوید که از جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • اولین مزیت داشتن مقاله ISI برای دانشجویان کارشناسی ارشد اخذ دو نمره دفاع پایان نامه می باشد
  • برای دانشجویان دکتری شرط لازم برای دفاع می باشد.
  • برای قبولی در آزمون مصاحبه دکتری داشتن مقاله آی اس آی می تواند شانس قبولی شما را چند برابر کند.
  • برای اپلای کردن در دانشگاه های خارج از کشوردر مقطع دکتری داشتن حتی یک مقاله ISI می تواند قبولی شما را تضمین کند و حتی در بسیاری از دانشگاه ها از نمره زبان هم چشم پوشی می شود.
  • برای مهاجرت کاری به کشورهای اروپایی و آمریکایی داشتن مقالات ISI می تواند یک رزومه قوی برای شما ایجاد و شانس پذیرش شما را به خصوص در شرکت های دانش بنیان بسیار افزایش دهد.
  • برای استخدام شدن در داخل کشور به عنوان هیات علمی دانشگاه ها تاثیر بسزایی دارد.
  • برای ارتقای رتبه اساتید دانشگاه ها و رفتن به مدارج بالای علمی از استادیار به دانشیار و از دانشیار به استاد تمام، مهمترین پارامتر داشتن مقالات آی اس آی به تعداد زیاد می باشد.
  • ارتقای شغلی و امکان دریافت سمت های بالای مدیریتی به خصوص در شرکت های دانش بنیان چه در داخل و چه در خارج کشور
  • شناخته شدن شما در سطح بین المللی به عنوان متخصص و فرصت آشنایی با افراد دارای تخصص مشابه در رشته و گرایش خودتان برای ایجاد همکاری های آینده
  • با داشتن تعداد مشخصی مقاله ISI می توانید ویزای نخبگان (EB1) کشور ایالات متحده را برای اقامت خود و خانواده (همسر و فرزندان زیر 22 سال) دریافت کنید.

پیدا کردن مجلات تخصصی ISI در پایگاه های داده مربوطه

فرض کنید می خواهید یک مقاله ISI را به چاپ برسانید در این صورت نیاز دارید یک لیست کامل از ژورنال های تحت پوشش ISI را در حوزه مرتبط با مقاله تان داشته باشید.

برای دسترسی به لیست ژورنال های ISI مرتبط با هر رشته و گرایش باید از طریق پایگاه داده web of science اقدام کرد که متاسفانه دسترسی به امکانات آن پولی بوده و باید یا از طریق اکانت دانشگاهی اقدام نمود و یا اینکه هزینه اشتراک آن را بپردازید که با قیمت دلار محاسبه می شود و هزینه بالایی دارد.

اما پایگاه های داده جانبی مانند MJL نیز وجود دارد که می توانید به برخی از اطلاعات پایگاه داده wos به صورت رایگان و تنها با عضویت در آن دسترسی داشته باشید و می توانید با یک سرچ ساده اطلاعات مفیدی از ژورنالهای مربوطه پیدا کنید. و یا اگر یک ژورنال خاص را در نظر دارید و می خواهید بدانید آیا در لیست مجلات ISI هست یاخیر؟ می توانید عنوان دقیق ژورنال یا کد ISSN آن را جستجو کنید.

پایگاه داده اسکوپوس که دومین پایگاه معتبر علم شناختی در دنیا هست نیز پولی می باشد اما سایت sjr اطلاعات بسیار کاملی از ژورنالهای تحت پوشش این پایگاه به صورت رایگان در اختیار می گذارد که شما می توانید تب مربوط به wos را تیک بزنید و فقط ژورنالهایی که جزو مجلات ISI هستند در نتایج جستجو نمایش داده شود.

لیست مجلات isi

توجه داشته باشید که پایگاه های معرفی شده پایگاه کتاب شناختی هستند و مستقیماً مقاله ISI را نمی توان از آنها دانلود کرد بلکه فقط اطلاعات ژورنالها را ارائه می دهند. اما اگر بخواهیم یک مقاله را دانلود کنیم باید چه کار کرد آیا امکان دسترسی به مقالات ISI به سادگی ممکن است با خیر؟

برای دانلود مقالات ISI باید به پایگاه های مربوطه مانند sciencedirect ، ieee ، springer ، wiley  و … مراجعه کرد. یک راه ساده تر برای یافتن مقاله ISI مراجعه به گوگل اسکولار می باشد که دامنه وسیعتری از ژورنالها را تحت پوشش قرار می دهد و اکثر مقالات موجود شده در پایگاه های مذکور را در دیتایس خود نمایه کرده است.

اما مشکلی که وجود دارد این است که اکثر این مقالات پولی بوده و تنها می توان به اطلاعات مقالات دسترسی آزاد (open access) به طور کامل دسترسی داشت و بقیه مقالات تنها اطلاعات اندکی شامل چکیده ، منابع ، نام و افیلیشن نویسندگان و … را در اختیار قرار می دهند و برای دانلود کامل آنها باید هزینه دلاری پرداخت کرد، برای حل این مشکل می توان از سایت های دانلود مقاله استفاده کرد که در ادامه به آن می پردازیم.

نحوه دانلود رایگان مقاله ISI

برای دانلود مقالات ISI یا غیر ISI که پولی می باشند می توان به سایت های خارجی و یا ایرانی دانلود مقاله مراجعه کرده و با کپی کردن DOI مقاله یا شماره سند آن به راحتی آن را دانلود کرد. یکی از مشهورترین این سایت ها ، سایت روسی sci-hub می باشد که به راحتی امکان دسترسی به متن کامل مقالات را می دهد.

این سایت توسط روسها هک شده و به دیتابیس اکثر سایت هایی که آرشیو مقالات در آن موجود هست دسترسی دارد اما مشکلی که هست دامنه آن به طور مداوم (تقریباً هر دو ماه یک بار) در حال تغییر بوده و ثابت نیست که برای رفع این مشکل می توان همین عبارت sci-hub را در گوگل جستجو کرد و به راحتی آن را یافت.

فرض کنید می خواهیم یک مقاله ISI جدید در زمینه شبکه های هوشمند برق (smart grid) که توسط الگوریتم های هوش مصنوعی کنترل می شود را دانلود کنیم یک بار با هم این مسیر را طی می کنیم تا ابهامی باقی نماند. برای این کار ابتدا باید پایگاه مربوطه را مشخص کنیم فرض کنید می خواهیم از پایگاه IEEE شروع کنیم برای این کار ابتدا در سرچ باکس سایت ieee عبارت AI control of smart grids را سرچ می کنیم و یک مقاله مناسب با نیازمان را انتخاب خواهیم کرد و وارد صفحه اختصاصی آن می شویم و شماره سند یا DOI مقاله را که به صورت هایلات نشان داده شده است کپی می کنیم.

دانلود مقاله isi

در سرچ باکس سایت sci-hub آن را پست کرده و با کلیک بر روی open متن کامل مقاله نمایش داده می شود.

سایت دانلود مقالات isi

همانطور که مشاهده می کنیم متن کامل مقاله در دسترس بوده و می توانیم آن را به راحتی دانلود کنیم.

دانلود تمام متن مقالات isi

لازم به ذکر است که روال دانلود مقاله ISI یا غیر ISI برای سایت های دیگر مانند springer یا  science direct و … هم مشابه بوده و می توان با جستجو در صفحه اختصاصی مقاله DOI آن را به راحتی پیدا کرد و یا از طریق شماره سند مقاله آن را دانلود کرد.

نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که سایت sci-hub به برخی از مقالات، خصوصاً مقالاتی که اخیراً منتشر شده اند دسترسی ندارد و برای دانلود آنها می توانید از طریق سایت های ایرانی که لینک آنها را در زیر قرار می دهیم، با خرید اشتراک ماهانه آنها را دانلود کرد.

https://iranpaper.ir/

https://freepaper.me/

https://paperdownloader.com/

برای اکسپت شدن یک مقاله در مجلات ISI چه فاکتورهایی باید در نظر گرفته شود؟

برای گرفتن اکسپت مقاله ISI باید به چندین نکته بسیار توجه کرد. نخست باید زمان انتظار برای داوری مقاله را در نظر گرفت چون جوابدهی مجلات ISI مختلف برای پذیرش یا رد مقالات متفاوت است. برخی از مجلات خصوصاً ژورنال های open access در زمان کوتاهی (حدوداً دو هفته) نتیجه را اعلام می کنند اما برخی از مجلات بازه انتظاری در حدود چندین ماه و حتی بیشتر از یک سال هم دارند پس باید شرایط خودتان را بسنجید.

اگر دانشجوی دکتری هستید و برای دفاع کردن نیاز به اخذ پذیرش مقاله ISI دارید پس باید به دنبال مجلاتی باشید که پاسخدهی سریعتری دارند. داخل سایت هر ژورنال بازه پاسخدهی آن به طور تقریبی مشخص شده است.

دومین فاکتور مهم سطح مقاله شما می باشد. برخی از ژورنالهای ISI با ایمپکت فاکتور بالا خصوصاً مجلات Q1 سخت گیری زیادی در پذیرش مقالات دارند و هر مقاله ای را قبول نمی کنند پس قبل از فرستادن مقاله تان به یک مجله باید سطح آن را ارزیابی کنید تا زمانتان هدر نرود. اگر قبلاً تجربه ای در زمینه چاپ مقاله ندارید برای ارزیابی مقاله ISI می توانید از اساتید خبره یا کسانی که قبلاً تجربه موفقی درچاپ مقالات ISI در زمینه کاری شما دارند نظر خواهی کنید.

اما اگر به هر دلیلی نمی توانید با این افراد تماس بگیرید یا نگران لو رفتن ایده تان هستید می توانید قبل از فرستادن مقاله به ژورنالی که در نظر دارید آنرا به یکی از کنفرانس های معتبر یا مجلات پولی که سریع پاسخ می دهند بفرستید تا حداقل کامنت های داروان را داشته باشید و اگر ایرادی هست آن را برطرف نمایید و حتی در صورت قبولی مقاله تان می توانید آن را ارائه ندهید و از ادامه آن انصراف دهید و هیچ مشکلی از این بابت پیش نمی آید.

اکسپت مقاله isi

فاکتور مهم بعدی در پذیرش مقاله ISI نحوه به نگارش در آوردن آن است. ممکن است ایده شما بسیار هم عالی باشد اما بیان نادرست آن و رعایت نکردن قواعد نگارشی کل کار شما را زیر سوال ببرد. برخی از موارد مهمی که باید رعایت شوند عبارتند از:

  • ترجمه صحیح مقاله به زبان انگلیسی (برای این کار می توانید از مترجم متون تخصصی کمک بگیرید.)
  • به کار بردن جملات کوتاه و امتناع از زیاده گویی
  • به کار بردن رفرنس ها در مکان مناسب و استفاده از منابع معتبر و حتی المکان جدید
  • استفاده از تمپلیت متناسب با هر ژورنال و رعایت استانداردهای نگارشی مربوط به آن
  • بیان شیوا و واضح ایده پیشنهادی مقاله به گونه ای که ابهامی برای خواننده باقی نماند.
  • ارائه نتایج شبیه سازی قانع کننده و اثبات برتری کار انجام شده
  • استفاده از نرم افزار های تخصصی برای رسم اشکال موجود در مقاله و نتایج شبیه سازی ها (به هیچ وجه از تصاویر موجود در اینترنت برای مقاله استفاده نکنید.)
  • رعایت تقسیم بندی محتوایی مقاله شامل چکیده ، مقدمه، ایده پیشنهادی ، نتایج شبیه سازی، نتیجه گیری و … و ایجاد ارتباط معنایی بین بخش های مختلف آن

خلاصه و جمع بندی

در این مطلب هر آنچه که مربوط به مقالات ISI بود را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم. ابتدا در مورد چیستی مقاله ISI و مشخصه هایی که دارد صحبت کردیم و گفتیم که ضریب تاثیر یا ایمپکت فاکتور مهمترین پارامتر اعتبارسنجی مجلات ISI می باشد اما به غیر آن فاکتورهای زیادی وجود دارد که می توان توسط آنها مقالات را مورد ارزیابی قرار داد.

در ادامه در مورد مزیت های داشتن مقاله آی اس آی صحبت کردیم و گفتیم که برای داشتن یک رزومه تحصیلی قوی باید حداقل یک مقاله ISI داشته باشیم.

و گفتیم که برای اینکه بتوانیم لیستی از مجلات تخصصی ISI را داشته باشیم و یا اینکه بخواهیم از ISI بودن یک مجله اطمینان حاصل کنیم می توانیم از زطریق پایگاه داده wos اقدام کرده و حوزه موضوعی خودمان را مشخص کنیم و یا اینکه اگر ژورنال خاصی را مد نظر داریم نام دقیق ژورنال یا کد ISSN آن را سرچ کنیم تا از نمایه شدن آن در لیست مجلات ISI اطمینان یابیم.

همچنین به بررسی دانلود کردن رایگان مقالات پولی اعم از ISI و غیر ISI پرداختیم و یک سایت روسی و چندین سایت ایرانی را معرفی کردیم که به دیتابیس مجلات مربوطه را هک کرده و مقالات را در اختیار کاربران قرار می دهند.

و در نهایت نکات مهمی که قبل از فرستادن مقالات به مجلات ISI باید رعایت کنیم را به طور مفصل به بحث گذاشتیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد در صورتی هر ابهامی در مورد مقالات ISI دارید آن را در بخش نظرات ثبت کرده تا در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ دهیم.

 

گروه آموزشی استاد راهنما برای دریافت مشاوره در زمینه انجام پایان نامه در رشته های مختلف مانند انجام پایان نامه ارشد برق آماده خدمات رسانی می باشد.

ارسال به دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *